martes, 2 de junio de 2015

FRANCESCO TONUCCI Y LA CIUDAD DE LOS NIÑOS...

FRANCESCO TONUCCI Y LA CIUDAD DE LOS NIÑOS...

Francesco Tonucci és un psicopedagogo, dibuixant i pensador italià, més conegut pel seu pseudònim "Frato", que ha exercit un paper molt important en el món de l'educació per la seua implicació amb la infància i les seues investigacions relacionades amb l'estudi del comportament i la cognició dels xiquets i les xiquetes i les seues crítiques cap al model tradicional de l'escola, un model que no té en compte les necessitats de desenvolupament i de joc pròpies de la infància.


Francesco reivindica la necessitat de jugar i somnia amb una ciutat amb espais públics per al joc, amb pilotes, iaios, riures, plors, mirades...grits i silencis...però sense cotxes.

La mamà d'un company vostre, ens ha proporcionat l'enllaç que trobareu a continuació per tal que pugueu descobrir una mica més qui és aquest pensador i quina és la seua obra i a nosaltres, que Tonucci ens agrada molt ens sembla una gran idea compartir amb vosaltres algunes de les seues vinyetes. Segur que els seus dibuixos són coneguts per a vosaltres i... si encara no els conegueu, tal vegada aquest siga el moment adequat per descobrir-los!!!

Qui és Francesco Tonucci

La Ciudad de los niños

Tonucci

http://www.revistapueblos.org/wp-content/uploads/2013/06/p56_frato02.jpg

7 comentarios:

  1. Me ha encantado la aportación de Francesco Tonucci a este proyecto.


    Julia Morera.

    ResponderEliminar
  2. Las viñetas que hace son increibles.
    Alejandra Peiró 5ºb

    ResponderEliminar
  3. A nosaltres ens agrada molt Francesco Tonucci i li donem les gràcies a la mamà de Carles per la seua aportació, Vos animem a descobrir-lo a aquest pensador i defensor de la infància...

    ResponderEliminar
  4. EL COMIC MOLA :
    Es divertido y interesante y los dibujos son muy graciosos
    LuCiA :D

    ResponderEliminar
  5. A mí també m'encanta Francesco Tonucci. Ha aportat molt a l'educació!
    Mary Jo

    ResponderEliminar
  6. si estic totalment d'acord amb les dos:-)
    Alejandra Peiró

    ResponderEliminar